Колко масло трябва да налеете в моторния трион/косачка Stihl? Научете отговора от специалистите!

Колко масло трябва да налеете в моторния трион/косачка Stihl? Научете отговора от специалистите!


Много от нашите клиенти ни задават, онлайн, по телефона или лице в лице, въпроси като "Колко масло трябва да се сложи в бензина на моторния трион?" или "Колко масло се слага в бензина за моторния трион Stihl?". Тъй като подобно объркване се повтаря, решихме да напишем статия по тази тема, в която да предложим отговори.

Първо, трябва да уточним, че за да функционират правилно, изброените по-горе машини се нуждаят от смес от гориво, състояща се от бензин и специално двигателно масло (наричано още добавка или смес), в различни пропорции. Дори ако съотношението е ясно в полза на бензина, както ще видите по-долу, добавянето на масло не трябва да се пренебрегва, за да се избегнат инциденти и да се получат желаните резултати.

На въпроса „Колко масло трябва да се слага в бензина на резачката?“ отговорът е променлив, защото зависи от всяка марка, дори от всеки отделен продукт. Като цяло обаче стандартните съотношения са 50:1 (една част масло към 50 части бензин), 40:1 или 25:1.

На въпроса „Колко масло трябва да се сложи в резачката Stihl?“, отговорът е даден от самия немски производител, на неговия уебсайт. Така че за оборудване с двутактови двигатели съотношението е 50:1. "Качеството на двата компонента (бензин и масло) е от решаващо значение за работата и живота на двигателя. Неподходящите горива или съотношения на смесване, които се отклоняват от нормата, могат да доведат до сериозни повреди", казват от немската марка.

Ето как се "превеждат" някои от най-често срещаните съотношения на смес масло-бензин, както за моторни триони, така и за моторни триони:

Съотношение 25:1 - 1 л бензин+40 мл масло / 2 л бензин+80 мл масло / 3 л бензин+120 мл масло / 4 л бензин+160 мл масло / 5 л бензин+200 мл масло;

Съотношение 40:1 - 1 л бензин+25 мл масло / 2 л бензин+50 мл масло / 3 л бензин+75 мл масло / 4 л бензин+100 мл масло / 5 л бензин+125 мл масло;

Съотношение 50:1 - 1 л бензин + 20 мл масло / 2 л бензин + 40 мл масло / 3 л бензин + 80 мл масло / 4 л бензин + 100 мл масло / 5 л бензин + 120 мл масло.

The right fuel mixture for your STIHL petrol tool
Както знаете, онлайн магазин Roco Piese е винаги до своите клиенти, разполагайки с изключително богата и разнообразна оферта, само с качествени и особено полезни продукти, на ниски цени. Тази категория включва и кутията за смес от бензин и масло, която можете да намерите налична за не повече, не по-малко от 18 леи. С негова помощ лесно ще смесите двата компонента на горивото, като се ръководите от градуировките (бензин до марката, след това масло до марката, съответстваща на съотношението - 50/1, 40/1, 32/1 или 25 /1).

Предпазни мерки. И накрая, отново подчертаваме факта, че маслото, предназначено за горивна смес за моторни триони и моторни триони, е специално и не си струва да правите компромис с качеството за незначителни спестявания. Това е още повече, че в случай на използване на масло, което не отговаря на изискванията, съществува много висок риск от повреда на оборудването, което ще доведе до много по-високи допълнителни разходи.