Комплект двигател за велосипед 80сс (2-тактов)

[46]
216,21 лв. (с включен ДДС) 244,81 лв.
Безплатна доставка
Промоция на комплект двигател за велосипед
Количество: 5+
Намаление: 10%
Продуктов код - SKU 80180
Поръчайте сега: Доставка вторник, 26 септември 2023 - сряда, 27 септември 2023
Наличен на склад

Описание

Комплект двигател за велосипед 80сс (2-тактов).


Законите варират от държава до държава и град до град. За пълни правни подробности се свържете
местни държавни и / или градски власти.

Комплектът се състои от:

Д вигател3.2 конски сили  (47 мм отвор на буталото), капацитет на цилиндрите 80 кубика

Максимална скорост 60 Km / h
карбуратор
Ауспух
0.8 литров бензинов резервоар
Pinion Drive с 44 зъба
Скутер верига за предаване
Обтегач на веригата с лагер
Протектор (защита) на веригата
Фланец на пиньона
Електронно запалване
Дръжка/Лост за газта с бутон
Кранче за бензин
Дръжка/Лост на съединителя със заключване (блокаж)
Свещ


Инструкции за монтаж:

За да инсталирате двигателя си, са необходими някои технически и механични умения. Някои могат да завършат работата за 2 часа, докато други на дори може да отнеме 2 дни. В крайна сметка, колкото и време да ви отнеме, ще получите голямо удовлетворение като завършите този проект. В същото време ще разберете системата по-лесно и това ще ви помогне да я поддържате и експлоатирате. Късмет.

Най-лесният монтаж може да се извърши на стандартна 26 ”V-образна рамка с 25 мм тръбен профил. Той може да бъде монтиран и адаптиран на други велосипеди, но след това трябва да бъде адаптиран към съществуващите условия. Тези двигатели имат и нестандартни рамкови адаптери - овални или с по-голям диаметър, така че двигателят да може да бъде прикрепен към рамката. Дори ако в началото на монтажа да отделите повече време за довършителни работи и корекции, впоследствие ще осигурите хиляди километри работа без експлоатационни инциденти.


1. Монтирайте задвижващото зъбно колело на колелото, както следва:

а. Свалете велосипедната верига

б. Развийте гайките, които държат задното колело на вилицата

в. Извадете колелото от вилката

г. Разхлабете зъбния фланец, съставен от 2 гумени пръстена и 2 стоманени полумесеца

д. Изрежете всеки гумен пръстен веднъж. Много важно! ДА СЕ СРЯЗВАТ САМО МЕЖДУ ДУПКИТЕ!

е. Двата пръстена са монтирани от всяка страна на спиците, така че разфасовките да не са в една и съща посока.

ж. Монтирайте зъбното колело (пиньона) от външната страна, като използвате винтовете (9 бр.) през пиньона, външен гумен пръстен, през спици, вътрешен гумен пръстен, стоманен полумесец, шайби  плоски шайби, гайки M6. В първата фаза само сложете всички винтове, без да затягате.

ч. Следва тяхното последователно затягане, но не до край. Това затягане се извършва постепенно, с еднаква сила, докато всички фиксиращи винтове се най-накрая се затегнат. 

i. Проверете плоскостта на пиньона. Отклонението (наклонът) от вертикалната равнина не трябва да бъде по-голямо от 1,5 mm. В противен случай,  регулирайте винтовете, които причиняват отклонението
j. Монтирайте колелото отново, като вземете предвид центрирането му при затягане на вилката.

2. Инсталиране на двигателя върху металната рамка

Двигателят е монтиран върху металната рамка на велосипеда.
Ако рамката има кръгло сечение и малък диаметър, се използват скобите, с които е оборудвана от по начало (фабричните).

В случай на друг тип рамка ще се използва винтът с удължителната плоча. Като цяло вертикалната лента е с кръгло сечение, така че да не създава проблеми при фиксирането. Удължителният винт ще се използва за обичайната лента (предната). Ще бъде направено предварително сглобяване (с изпускателната тръба), така че да се определи оптималното положение на двигателя върху рамата. Следвайте също позицията на задвижващото зъбно колело, така че прорезът в капака му да е разположен така, че да позволява монтирането и работата на веригата на зъбните колела.

а. След маркиране на предната точка на затягане (в случай на рамка с голям диаметър), в рамката ще бъде направен отвор, така че да може стягащият винт да премине през удължението.

б. Прикрепете предната монтажна плоча

в. Свалете предния полумесец на двигателя

г. Прокарайте монтажните болтове на двигателя през отворите на монтажната плоча

д. Поставете шайбите на шлица, ножовете и гайките M6 и след това ги затегнете с еднаква сила и симетрично. Последното позициониране на двигателя ще бъде направено така, че двигателят да е центриран в оста на рамката.

е. Проверете дали отработените газове докосват рамката или фланеца, както и дали е монтиран в контакт с педалите. Ако възникне едното от двете, двигателят трябва да бъде преместен така, че да премахне тези неудобства.

Препоръка

Гумените втулки могат да се използват за елиминиране на вибрациите, но също така и на приплъзването на двигателя върху рамката. Междувременно се избягват повредите на боята върху рамката.

Ако е необходимо, могат да се поставят шайби или дистанционни елементи между монтажната плоча и рамката, така че затягането на гайките да е по-лесно.


3. Ауспух

Проверете дали изпускателната система докосва рамката или фланеца, както и дали е монтирана, и влиза ли в контакт с педалите. Ако възникне една от горните ситуации, двигателят трябва да бъде преместен така, че да премахне тези неудобства.
Монтирайте изпускателната система, като избягвате контакт с рамката, монтажните фланци или двигателя. В противен случай двигателят се препозиционира. Използвайте уплътнението на отработените газове, както и плоските шайби и грунд.

4. Сглобяване/монтиране на карбуратора

Монтирайте карбуратора на всмукателната тръба. Затегнете задържащия винт на задържащата скоба на връзката на входящата тръба на карбуратора. Монтирайте карбуратора с надолу тръбите за всмукване на въздух

5. Фиксиране на органите за управление на кормилото

Преди да монтират кабелите, ризите им могат да бъдат премахнати и кабелите да бъдат намазани с вазелин, след което да бъдат поставени обратно в ризите им.

а) Поставете дросела от дясната страна. Разхлабете капака, закрепен с 2 винта, и по този начин го поставете върху дръжката на кормилото. Горният капак съдържа щифт с ролята на фиксиране и предотвратяване на въртенето на опората на лоста. Проверете позицията на този щифт върху кормилото, маркирайте отвора и пробийте с бормашина. След като се направи този отвор, горният капак на лоста може да се монтира и двата винта да се затегнат. Свободният се фиксира към капака на карбуратора.
b. Монтирайте лоста на съединителя от лявата страна, така че да влизат както спирачката, така и гумената дръжка.

Прикрепете крайната част към свободния край на кабела на съединителя, като затегнете винта. Той е позициониран върху кабела, така че управляващият прът вече няма степен на отпускане и вече не се усуква около вала. Ако не се настрои правилно, когато се задейства лостът на съединителя, двигателят няма да се откачи и ще остане трайно закрепен към зъбното колело на предавката.

6. Закрепване на резервоара за гориво към рамката

Прикрепете резервоара за гориво към горната хоризонтална рамка към кормилото. Както в случая на фиксиране на двигателя, могат да се използват гумени втулки. Затегнете 4-те фиксиращи винта, като вземете предвид подчертаването на възможните контролни кабели на велосипеда. Захранващият клапан е фиксиран към захранващата тръба заедно с уплътнението. Допълнителни уплътнения могат да се използват, ако ситуацията го изисква.

7. Електронно устройство за запалване


Електронното запалване е фиксирано върху рамката на велосипеда. Трябва да се вземе предвид, че има достатъчно кабел за захранване на свещта от двигателя. За фиксиране можете да използвате металния фланец в комплекта или пластмасов фланец, преминал през фиксиращите отвори на електронното изгаряне. Той се поставя по-далеч от двигателя, за да се намали преносът на топлина от двигателя.

8. Сглобяване на свещта

В този момент свещта се отстранява, ако е монтирана на двигателя. Това може да бъде премахнато от комплекта с помощта на гаечния ключ на свещта.

Свещта ще бъде сглобена САМО в края на инсталацията, като се използват следните стъпки:

Ако свещта има капак отгоре, тя се отвива и изважда, за да може свещта да се постави в главата на свещта. Ако не го направите, това може да доведе до унищожаването й.

9. Монтаж на обтегача

Монтирайте обтегача на веригата върху хоризонталната вилка, като оставите опъващото колело в минимално положение.

Отстраняване на капака на зъбното колело


Отстранете капака, в който се намира пиньонът на задвижването. Разхлабете 3-те винта с права отвертка.

Сглобяване на веригата

Монтирайте веригата на пиньона на задвижването. Това става с гаечен ключ на свещта, който върти вала на двигателя. В същото време веригата се навива. Другият край се случва над зъбното колело на колелото, но също и над обтегача. По този начин може да се изчисли необходимата дължина на веригата.Имайте предвид, че отворът за затваряне също трябва да бъде поставен.

Намаляване на размера на веригата

Дължината на веригата е намалена. След като е маркиран до необходимата дължина и отстраняването от зъбните колела, болтовете се отстраняват. Може да се използва дорник 3 мм, втулка и чук. Повторете стъпката за сглобяване на веригата. Предпазният отвор е вмъкнат, както и предпазителят.

Регулиране на обтегача

Повдигнете опъващото колело до необходимото положение, така че веригата да е опъната достатъчно, но не прекалено силно. Затегнете болтовете, закрепващи обтегача и опъващото колело.

Последни проверки

Направете няколко движения напред и назад на велосипеда с изтегления лост на съединителя, за да видите равнината на веригата с 2-те зъбни колела, но също и с опъващото колело. Ако ситуацията го изисква, проблемните компоненти се коригират.

Подробности

Какво казват клиентите

4.8 от 5 звезди
Based on 46 votes
5 звезди
89%
4 звезди
7%
3 звезди
4%
2 звезди
0%
1 звезда
0%
Притежавате ли или ползвали ли сте продукта?
Публикувайте рецензия

Напишете коментар и спечелете точки за лоялност на стойност 0,41 лв..

V
Vlad
преди 4 месец/а
Nu dati si voi o bujie mai bună
Porneste cand vrea ea
V
Valentin
преди 4 месец/а
Foarte mulțumit
R
Radut Nicolae
преди 6 месец/а
Bună seara am cumpărat acest kit l-am montat pe bicicleta și după 20 km nu mai deraiază
F
Fini
преди 8 месец/а
Ce ulei sa folosesc
Trebuie sa desfac motorul sa îl ung?
A
Alin Cristy
преди 5 месец/а
Salut nu trebuie să desfaci niciu motor ulei te face amestec cu benzina
N
Nuță Florea
преди 8 месец/а
Sunt mulțumit de acest kit, îl am montat pe o bicicleta cu roți pe 26, prinde 50km/h, rezervorul este de 1,8l (în anunț este specificat de 0.8), am scos un consum de 2% mergând cu el cu o viteza de 35,40km/h, din păcate ofer 3 stele pt. jocul bolțului de la piston in bielă, un joc destul mare...
R
Robert
преди повече от година
Kitul contine si aceea presa?
O
Oprea Marius
преди повече от година
salut modelul acesta il avet i ?
G
Generalmotor.ro
преди повече от година
Buna ziua,
urmeaza sa ne vina modele noi in septembrie - noiembrie. Nu stiu sa va spun daca exact ca acesta din poza.
Vor fi afisate pe site.
A
Alin
преди повече от година
Am șuturi la motor dela 30km știe cineva din ce cauza
d
dan hondan
преди повече от година
salut ,am mai comamdat 2 motorase de 80 cc ,caci nu mai scap de prieteni daca le dau bicicleta sa o probeze nu mai scap de iei vor calut sa se distreze ,intadevar sunt foarte multumit cum merge este distractiva dar atentie trebuie bn reglat ,uns si pus pe o bicicleta zdrahana,va recomand cu cea mai mare incredere .
A
Albert Cinca
преди повече от година
Câte prosduse sunt in stoc,se vor termina săptămâna asta?
G
Generalmotor.ro
преди повече от година
Momentan kit-ul nu este stop, dar va veni in aproximativ 2 saptamani.
E
Eduard
преди повече от година
E un motor ok, mai are nevoie de câteva modificări.
A
Albu Dan Cristian
преди повече от година
Un produs chinezesc dar rezonabil, dupa 2200 km a cedat subit in mers bobina de inductie, imbinarile electrice pot fi imbunatatite ca intra apa si se oxideaza, toate prezoanele din exterior trebuie inlocuite, toate piulitele exterioare trebuie inlocuite, etc. Cel mai bun lucru e sa inlocuim cat mai curand lantul cu unul bun. Totusi, o pastrez functionala si acest sezon pentru ca alternativa electrica e mult inferioara ca performante si costuri.
s
stefan
преди повече от година
buna ziua când va fi produsul in stoc
G
Generalmotor.ro
преди повече от година
Peste 3-4 săptămâni. Aprox 15-20 iunie
d
dan hondan
преди повече от година
salut ,cu un rezervor poti parcurge lejer 100 km daca nu fortati motorul si mergeti cu 25 ,30 km h ,este cele mai reusite mototorase ,foarte bune mai ales pentru naveta cit si pentru piata pentru mine este ca o bijuterie ma simt foarte distrat cind ma plimb cu iel ,nu il ratati vil recomand cu cea mai mare incredere eu am montat si testat 6 motorase pe care nu am putut sa le tin pentru mine fiind constrins sa le dau la prieteni insistenti
A
Attila
преди повече от година
Buna ziua imi cer scuze de deranj imi puteti spune daca va rog cati km se pot parcuge cu un rezervor .
K
Kiduzeu
преди повече от година
Salut , as vrea sa imi iau unul pentru ca fac comenzi glovo , cam cat pot merge (in km ) pe un full de 1.5 l ?
T
Tunu
преди повече от година
Întrebare.Se poate monta kitul pe o bicicleta cu roti cu frână pe disc?Că deja discul de frână e montat pe locul unde ar veni discul de la chitul motorului.
V
Valentin
преди повече от година
Am și eu o întrebare. Pentru a conduce o bicicletă cu un astfel de motor trebuie vre-o licență ceva la fel ca la scuter ?
C
Cristi
преди повече от година
Ce dimensiuni are motorul?
Sau ce dimensiuni ar trebui sa fie la cadru?
S
Statescu Luca
преди повече от година
Cate mai sunt pe stoc?