Комплект двигател за велосипед 50 cc

[12]
212,17 лв. (с включен ДДС) 232,61 лв.
Безплатна доставка
Промоция на комплект двигател за велосипед
Количество: 5+
Намаление: 10%
Продуктов код - SKU 49149
Поръчайте сега: Доставка вторник, 26 септември 2023 - сряда, 27 септември 2023
Наличен на склад

Описание

Комплект двигател за велосипед 50 cc.

Законите варират от държава до държава и град до град. За пълни правни подробности се свържете местни държавни и / или градски власти.

Комплектът се състои от:

Двигател (максимална скорост 40 км / ч)
карбуратор
Ауспух

0.8 литров бензинов резервоар
Зъбно колело (пиньон) 44 зъба
Верига за предаване тип скутер
Обтегач на веригата с лагер
Протектор (защита) на веригата
Фланец на пиньона
Електронно запалване
Дръжка/Лост за ускорение с бутон за аварийно спиране
Кранче за бензин
Лост на съединителя с бутон за заключване (блокиране)
Свещ

Инструкции за монтаж:

За да инсталирате двигателя си, са необходими някои технически и механични умения. Някои могат да завършат работата за 2 часа, докато други на дори може да отнеме 2 дни. В крайна сметка, колкото и време да ви отнеме, ще получите голямо удовлетворение като завършите този проект. В същото време ще разберете системата по-лесно и това ще ви помогне да я поддържате и експлоатирате. Късмет.

Най-лесният монтаж може да се извърши на стандартна 26 ”V-образна рамка с 25 мм тръбен профил. Той може да бъде монтиран и адаптиран на други велосипеди, но след това трябва да бъде адаптиран към съществуващите условия. Тези двигатели имат и нестандартни рамкови адаптери - овални или с по-голям диаметър, така че двигателят да може да бъде прикрепен към рамката. Дори ако в началото на монтажа да отделите повече време за довършителни работи и корекции, впоследствие ще осигурите хиляди километри работа без експлоатационни инциденти.


1. Монтирайте задвижващото зъбно колело на колелото, както следва:

а. Свалете велосипедната верига

б. Развийте гайките, които държат задното колело на вилицата

в. Извадете колелото от вилката

г. Разхлабете зъбния фланец, съставен от 2 гумени пръстена и 2 стоманени полумесеца

д. Изрежете всеки гумен пръстен веднъж. Много важно! ДА СЕ СРЯЗВАТ САМО МЕЖДУ ДУПКИТЕ!

е. Двата пръстена са монтирани от всяка страна на спиците, така че разфасовките да не са в една и съща посока.

ж. Монтирайте зъбното колело (пиньона) от външната страна, като използвате винтовете (9 бр.) през пиньона, външен гумен пръстен, през спици, вътрешен гумен пръстен, стоманен полумесец, шайби  плоски шайби, гайки M6. В първата фаза само сложете всички винтове, без да затягате.

ч. Следва тяхното последователно затягане, но не до край. Това затягане се извършва постепенно, с еднаква сила, докато всички фиксиращи винтове се най-накрая се затегнат. 

i. Проверете плоскостта на пиньона. Отклонението (наклонът) от вертикалната равнина не трябва да бъде по-голямо от 1,5 mm. В противен случай,  регулирайте винтовете, които причиняват отклонението
j. Монтирайте колелото отново, като вземете предвид центрирането му при затягане на вилката.

2. Инсталиране на двигателя върху металната рамка

Двигателят е монтиран върху металната рамка на велосипеда.
Ако рамката има кръгло сечение и малък диаметър, се използват скобите, с които е оборудвана от по начало (фабричните).

В случай на друг тип рамка ще се използва винтът с удължителната плоча. Като цяло вертикалната лента е с кръгло сечение, така че да не създава проблеми при фиксирането. Удължителният винт ще се използва за обичайната лента (предната). Ще бъде направено предварително сглобяване (с изпускателната тръба), така че да се определи оптималното положение на двигателя върху рамата. Следвайте също позицията на задвижващото зъбно колело, така че прорезът в капака му да е разположен така, че да позволява монтирането и работата на веригата на зъбните колела.

а. След маркиране на предната точка на затягане (в случай на рамка с голям диаметър), в рамката ще бъде направен отвор, така че да може стягащият винт да премине през удължението.

б. Прикрепете предната монтажна плоча

в. Свалете предния полумесец на двигателя

г. Прокарайте монтажните болтове на двигателя през отворите на монтажната плоча

д. Поставете шайбите на шлица, ножовете и гайките M6 и след това ги затегнете с еднаква сила и симетрично. Последното позициониране на двигателя ще бъде направено така, че двигателят да е центриран в оста на рамката.

е. Проверете дали отработените газове докосват рамката или фланеца, както и дали е монтиран в контакт с педалите. Ако възникне едното от двете, двигателят трябва да бъде преместен така, че да премахне тези неудобства.

Препоръка

Гумените втулки могат да се използват за елиминиране на вибрациите, но също така и на приплъзването на двигателя върху рамката. Междувременно се избягват повредите на боята върху рамката.

Ако е необходимо, могат да се поставят шайби или дистанционни елементи между монтажната плоча и рамката, така че затягането на гайките да е по-лесно.


3. Ауспух

Проверете дали изпускателната система докосва рамката или фланеца, както и дали е монтирана, и влиза ли в контакт с педалите. Ако възникне една от горните ситуации, двигателят трябва да бъде преместен така, че да премахне тези неудобства.
Монтирайте изпускателната система, като избягвате контакт с рамката, монтажните фланци или двигателя. В противен случай двигателят се препозиционира. Използвайте уплътнението на отработените газове, както и плоските шайби и грунд.

4. Сглобяване/монтиране на карбуратора

Монтирайте карбуратора на всмукателната тръба. Затегнете задържащия винт на задържащата скоба на връзката на входящата тръба на карбуратора. Монтирайте карбуратора с надолу тръбите за всмукване на въздух

5. Фиксиране на органите за управление на кормилото

Преди да монтират кабелите, ризите им могат да бъдат премахнати и кабелите да бъдат намазани с вазелин, след което да бъдат поставени обратно в ризите им.

а) Поставете дросела от дясната страна. Разхлабете капака, закрепен с 2 винта, и по този начин го поставете върху дръжката на кормилото. Горният капак съдържа щифт с ролята на фиксиране и предотвратяване на въртенето на опората на лоста. Проверете позицията на този щифт върху кормилото, маркирайте отвора и пробийте с бормашина. След като се направи този отвор, горният капак на лоста може да се монтира и двата винта да се затегнат. Свободният се фиксира към капака на карбуратора.
b. Монтирайте лоста на съединителя от лявата страна, така че да влизат както спирачката, така и гумената дръжка.

Прикрепете крайната част към свободния край на кабела на съединителя, като затегнете винта. Той е позициониран върху кабела, така че управляващият прът вече няма степен на отпускане и вече не се усуква около вала. Ако не се настрои правилно, когато се задейства лостът на съединителя, двигателят няма да се откачи и ще остане трайно закрепен към зъбното колело на предавката.

6. Закрепване на резервоара за гориво към рамката

Прикрепете резервоара за гориво към горната хоризонтална рамка към кормилото. Както в случая на фиксиране на двигателя, могат да се използват гумени втулки. Затегнете 4-те фиксиращи винта, като вземете предвид подчертаването на възможните контролни кабели на велосипеда. Захранващият клапан е фиксиран към захранващата тръба заедно с уплътнението. Допълнителни уплътнения могат да се използват, ако ситуацията го изисква.

7. Електронно устройство за запалване


Електронното запалване е фиксирано върху рамката на велосипеда. Трябва да се вземе предвид, че има достатъчно кабел за захранване на свещта от двигателя. За фиксиране можете да използвате металния фланец в комплекта или пластмасов фланец, преминал през фиксиращите отвори на електронното изгаряне. Той се поставя по-далеч от двигателя, за да се намали преносът на топлина от двигателя.

8. Сглобяване на свещта

В този момент свещта се отстранява, ако е монтирана на двигателя. Това може да бъде премахнато от комплекта с помощта на гаечния ключ на свещта.

Свещта ще бъде сглобена САМО в края на инсталацията, като се използват следните стъпки:

Ако свещта има капак отгоре, тя се отвива и изважда, за да може свещта да се постави в главата на свещта. Ако не го направите, това може да доведе до унищожаването й.

9. Монтаж на обтегача

Монтирайте обтегача на веригата върху хоризонталната вилка, като оставите опъващото колело в минимално положение.

Отстраняване на капака на зъбното колело


Отстранете капака, в който се намира пиньонът на задвижването. Разхлабете 3-те винта с права отвертка.

Сглобяване на веригата

Монтирайте веригата на пиньона на задвижването. Това става с гаечен ключ на свещта, който върти вала на двигателя. В същото време веригата се навива. Другият край се случва над зъбното колело на колелото, но също и над обтегача. По този начин може да се изчисли необходимата дължина на веригата.Имайте предвид, че отворът за затваряне също трябва да бъде поставен.

Намаляване на размера на веригата

Дължината на веригата е намалена. След като е маркиран до необходимата дължина и отстраняването от зъбните колела, болтовете се отстраняват. Може да се използва дорник 3 мм, втулка и чук. Повторете стъпката за сглобяване на веригата. Предпазният отвор е вмъкнат, както и предпазителят.

Регулиране на обтегача

Повдигнете опъващото колело до необходимото положение, така че веригата да е опъната достатъчно, но не прекалено силно. Затегнете болтовете, закрепващи обтегача и опъващото колело.

Последни проверки

Направете няколко движения напред и назад на велосипеда с изтегления лост на съединителя, за да видите равнината на веригата с 2-те зъбни колела, но също и с опъващото колело

Подробности

Какво казват клиентите

5 от 5 звезди
Based on 12 votes
5 звезди
100%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезда
0%
Притежавате ли или ползвали ли сте продукта?
Публикувайте рецензия

Напишете коментар и спечелете точки за лоялност на стойност 0,41 лв..

B
Bucuroiu
преди 6 месец/а
Super mulțumit am și de 50 și de 80 recomand .livrare a doua zi .nota10
D
Dinu
преди 5 месец/а
Nu te supăra.. știi cumva dacă lanțu este de tip 415 60 de zale?
C
Cristian Cristi
преди 6 месец/а
Salut. Îl am de un an si am parcurs peste 3300 de km. si am schimbat doar un lanț si șufă. la ambreiaj . Sunt foarte mulțumit de el .
C
Cristian
преди 6 месец/а
Salut. Îl am de un an si am parcurs peste 3300 de km. si am schimbat doar un lanț si șufă. la ambreiaj . Sunt foarte mulțumit de el .
F
Fusteac Claudiu
преди 10 месец/а
Sunt foarte mumtumit de motor,il am de 2 luni si imi este foarte util ori unde am treaba,nu am tras de el la maxim nici acum,un amestec corespunzator si merge brici,cred ca o sa mai comand un kit motor sal am acolo ,multumesc generalmotor.ro
G
Gabi Dumi
преди 11 месец/а
salut ,motorasul este bun dar se cunoaste putin slabiciunea dintre cel de 80 c sau 100 c ar fi bun de pus pe un pegas cu roti de 20 sau 24 , pretul de 500 ar fi corect .
D
DUCE DANIEL
преди повече от година
nota 10!
d
dan hondan
преди повече от година
salut mu se omologheaza bicicleta cu motoras am fost io la RAR si au ris de mine , dar trebuie sa fim si noi constienti ca trebuie sa mergem mai atenti si sa nu fortam nici motorasul caci intimidatori sunt destui .
C
Cosmin
преди повече от година
Daca montez motorul pe bicicleta am nevoie sa o inregistrez la primarie, si daca vine si cu CIV(Care identitate Vehicul)?
R
Raicovici Emil
преди повече от година
REcomand tuturor.....sint motoare ok....eu am detinut un motor de 80 cc si am mers 17.700 km
B
Boboc Gheorghiță Daniel
преди повече от година
Pana i prezent pare ok îl am de 3 luni
D
Daniel
преди повече от година
Este necesar permis de conducere?! Că eu unul nu mai înțeleg nimic!! Am și eu motor pe bicicletă și într-o lună, m-a oprit un echipaj de politie și mi s-a cerut permisul de conducere! Ca a zis ca se încadrează la categoria de mopede, și trebuie număr de înmatriculare, și permis de conducere de la categoria AM în sus! :( și nu mai merg cu ea de 2 zile!!!
P
Petrisor Popa Petru Ioan
преди повече от година
trebuie permis? la motorul acesta